Hazánkban a műholdas GPS autóvédelem elsősorban a felső kategóriás gépjárművekre jellemző, de azért akadnak középkategóriás járművek is, amelyek szintén élnek ezzel a fantasztikus műholdas védelemi lehetőséggel. Több tulajdonos sajnálja a pénzt kiadni erre a szolgáltatásra, pedig egyáltalán nem drága és megéri. A rendszer napjainkban pár tízezer forintért beépítésre kerül, a havi díja pedig már csak pár ezer forintot vesz ki a zsebünkből, ellenben az autónkat maximális biztonságban tudhatjuk.

Az autólopások sajnos eléggé megszaporodtak az utóbbi időben, a műholdas gépjárművédelemmel, nyomkövetéssel viszont nem kell attól tartanunk, hogy egyszer csak hűlt helyét találjuk az autónak, bár a legtöbben úgy gondolják, hogy velük ez úgysem történhet meg, de a mai világban jobb félni, mint megijedni.

Statisztikai adatok szerint az ellopott gépkocsik több mint háromnegyed része nem kerül elő, így a tulajdonosok sem látják többé szeretett autójukat.

Hogyan működik a műholdas autóvédelmi rendszer?

A műholdas autóvédelmi rendszer távfelügyelet nélkül nem sokat ér. A gépjárműben található szerkezetben egy olyan sim kártya található, ami állandó kapcsolatban van a diszpécserszolgálattal és a tulajdonossal. Baj esetén a rendszer azonnal elküldi a jeleket, majd a diszpécserszolgálat egyeztet a tulajdonossal, ezt követően megkezdődik az intézkedés és értesítik a felelős szerveket is. Továbbá, a rendszernek köszönhetően nyomon követhető a jármű, pontosan meg lehet állapítani, hogy éppen hol van és merre tart, de még a sebessége is meghatározható.

A műholdas autóvédelmi rendszer több területen alkalmazható, biztonságtechnikai okokból kiváló választás magáncélra, vállalkozások számára, légi irányítás területén és nem utolsósorban az árufuvarozás esetében.

Ma már hiába van riasztó egy autóban, sajnos egyáltalán nem bizonyul elégségesnek és nem tartja vissza az elkövetőket, ezzel szemben a GPS-es technológia maximális biztonságot jelent, hiszen rövid idő alatt lehet a gépkocsi és a tettes nyomára bukkanni.

Előző bejegyzésünkben a mikrobuszbérlés előnyeiről írtunk!