Ahhoz, hogy az autó tiszta legyen, fontos, hogy az ápolás folyamata megfelelően legyen elvégezve, éppen ezért néhány szempontot nem árt szem előtt tartani a folyamat során. Meghatározó szerepe van az előkészületeknek is, tehát ellenőrizzük, hogy milyen szennyeződések kerültek a gépjárműre és készítsük elő a tisztításhoz szükséges eszközöket.

Ezt követően jöhet maga a mosás, amit alaposan kell elvégezni a tökéletes végeredmény érdekében. Figyeljünk a tisztítás helyes technikájára, így megőrizhetjük a festékréteg megfelelő állapotát és elkerülhetjük a karosszéria károsodását, de arra is ügyeljünk, hogy karcolásokat se ejtsünk a felületen. Az autóápolás gyakorlatilag 4 fő lépésből áll, az első, hogy vízzel előáztassuk az autót, majd mossuk meg természetes sampon segítségével, végül jöhet az öblítés, illetve a szárítás.

A vegyszermentes autóápolás

Milyen vegyszerekkel végezzük az autóápolást?

Ma már elérhetőek olyan vegyszerek, amelyek ártalmatlanok az egészségünkre nézve, de ettől függetlenül kiválóan védenek az UV által kifejtett hatások ellen és segítenek meggátolni a korróziót. Az ilyen típusú termékek természetes alapú alkotókból tevődnek össze, ezáltal teljes mértékben környezetbarátak és a minőségibb darabok aerospace formulán alapulnak. A márkás tisztítószerek nem csak az autót teszik ragyogóvá, hanem a lakkréteget is óvják. Esztétikai értékét úgy tudják megőrizni a lakk felületének, hogy egy védő filmréteget hoznak létre a felületen, viszont ez csak akkor valósul meg, ha rendszeresen alkalmazva vannak.

A természetes tisztítószerek, felnitisztítók többféle kiszerelésben is rendelkezésre állnak, a vásárlásnál tehát vegyük figyelembe a jármű méretét. Az autósamponon kívül beszerezhetünk olajfolt eltávolítót, felületvédő waxot, műanyag felülettisztítót, polírozót, bőrápolót és külön teherautókhoz kifejlesztett sampont.

Sokan azt gondolják, hogy teljesen mindegy milyen tisztítószerekkel ápolják az autót, pedig hosszútávon hatással lehetnek a környezetünkre, ezért célszerűbb természetes összetevőkből készült termékeket választani, amelyek fontos szerepet töltenek be a gépjárművédelem tekintetében is.