Lopásgátlás

A gépjármű eltulajdonítása az egyik legfélelmetesebb gondolat, mely a tulajdonosok fejébe férkőzhet, és sajnos egyre több rémtörténetet hallani, olvasni, arról, hogy hogyan lopták el valaki másnak az autóját. Számos ravasz trükköt vetnek be a tolvajok, melyeknek könnyedén bedőlhet bárki, így érdemes jobban utána olvasni, hogy mire is érdemes figyelni. Az egyik legáltalánosabb tanács, hogy sohase szálljon ki a kocsiból úgy, hogy közben bent hagyta a kulcsot. Szerencsére manapság már nem csak tanácsokat lehet olvasni, valamint jobban figyelni, mivel van egy szinte biztos módja gépjárműve megfelelő védelmének, ez pedig a lopásgátlás.

Lopásgátlás

Milyen lopásgátló rendszerek léteznek?

Ahogy a nevéből is kiderül, a lopásgátló rendszer megakadályozza, hogy az adott gépjárművet illetéktelen eltulajdonítsák, vezessék, ellopják. Ezt többféle módon is ki lehet vitelezni, melyek közül felsoroljuk a legáltalánosabb megoldásokat.

A legtöbb esetben a lopásgátló rendszer letiltja a gépjármű egy bizonyos részét, ami megakadályozza, hogy vezetni lehessen, vagy elinduljon. Ezt a legtöbb esetben a gyújtás, az önindító, valamint az üzemanyag blokkolásával lehet elérni. Bármelyiket is tiltsák le, az autó nem fog sokáig haladni, illetve el sem fog indulni.

Többféle kialakítású rendszer van, de mindegyiknél a lényeg, hogy a tulajdonosnak nyugtáznia kell, hogy övé a gépjármű. Ezt megteheti járó motornál, valamint indításnál is, valamint a bal első ajtó nyitódáskor is (így, ha mégis bent hagyná a kulcsot járó motor mellett, akkor is nyugtáznia kell a jogos használatot). A legáltalánosabb nyugtázási módok az alábbiak:

  • A jogos használónak meg kell nyomnia egy eldugott gombot
  • Egy mágneskártyát kell érintenie a felszerelt berendezéshez
  • Mobiltelefonja használatával Bluetooth-on keresztüli aktiválással

Mindegyik aktiválási mód rendkívül népszerű, de a legelterjedtebb kétség kívül a mobiltelefonon történő nyugtázás, mivel szinte már mindenki rendelkezik ezzel az eszközzel és szinte mindig magánál tartja az ember. Ha nem sikerül az azonosítás, akkor a rendszer egy hangos sípolással jelzi, hogy valószínűleg nem a jogos tulajdonos ül a volánnál és pár másodperc múlva leállítja a gépjárművet. A lopásgátlás így megtörténik, és ha GPS nyomkövetést is alkalmaz, akkor pillanatok alatt megtalálhatja autóját.

Rendkívül fontos, hogy a tulajdonos senkinek se mondja el, hogy lopásgátló rendszerrel van felszerelve gépjárműve, mivel ez potenciális veszélyforrást jelent. Mindegyik rendszeren található egy szerviz üzemmód, aminek bekapcsolásával deaktiválható a lopásgátló rendszer. Természetesen ez a tulajdonság a szervízeléskor és mosáskor jön a legjobban, mivel így senkinek sem kell elárulnia a gépjárműve sebezhető pontjait. Amint visszakapta autóját után újra aktiválhatja a lopásgátlást.

Hol alkalmazhatóak a lopásgátló rendszerek?

A lopásgátlást a legtöbbször a gépjárművekkel azonosítják azonban nem csak ezen eszközök esetében alkalmazható a technológia. Gyakran szokták kérni, hogy szereljük fel a az alábbi eszközöket a lopásgátló rendszerünkkel:

  • Méhkaptárak
  • Kölcsönzői hang- fénytechnikai berendezések
  • Nagyobb méretű ipari gépek/berendezések (Akár egyedileg állítható távfelügyelettel is)
  • Földfelsziní réz vezetékek
  • Akta- , pénzszállító-, fotós táskák nyomkövetése, lopásgátlása
  • Nagyértékű csomagkövetés, feladástól érkezésig, Önnek is illetve az átvevőnek is (Akár egyedi szenzorokkal ellátva, melyek figyelik a csomagot ért hatásokat, legyen az páratartalom, hőmérségkel, vagy éppen ütődés)
  • bármi ami az eszébe jut….

A nyomkövető eszközeink a fenti esetekben egyedi igény szerint kerülnek összeállításra, minden esetben kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy mihamarabb megoldást találhassunk a problémájukra.

A Pettrack Kft. lopásgátlással is foglalkozik és teljes körű megoldást tud nyújtani az autótulajdonosnak, méhészeknek, rendezvényszervezőknek. Kérjen árajánlatot még ma és gondoskodjon megfelelően gépjárműve lopásgátlásáról és biztonságáról!

Forduljon hozzánk bizalommal és találjuk meg együtt a legjobb megoldást!