Kiegészítő Szolgáltatásaink

A kiegészítő szolgáltatásaink listája a teljesség ígénye nélkül:

Cerberos mozgásfigyelés

Cégünk együttműködik a Cerberos Lopásgátló rendszerek forgalmazójával. A gépjárművekbe szerelt lopásgátló berendezés, és a nyomköveté kapcsolatával létrehoztunk egy aktív tréleres lopás elleni védelmi szolgáltatást, mely rögtön jelez Önnek, amennyiben a gépjárműve megmozdul.

A mozgást, az eszközünkbe épített nagyérzékenységű mozgásérzékelőből, és GPS-ből érkező jelekből számítja ki a feldolgozó szerverünk.

A szolgáltatás inteligensen követi a Cerberos használatát, csak akkor jelez Önnek, amikor a fő védelmi rendszer is aktív.

Ezen kívül van lehetősége, másodlagos manuálisan ki/be kapcsolható parkolásfigyelési szolgáltatásra, is melyet mobil felületen keresztül is vezérelhet.

Működési zóna

Szigorúan kis sebességű eszközökön, járműveken alkalmazható. Célja hogy adott jármű ne tudja elhagyni a számára kijelölt területet.

Önök a rendszerben fel tudnak venni egy zónát, melyet beállítanak ezeknél a járműveknél. A rendszer jelzést küld Önöknek, amennyiben a jármű elhagyta a neki kijelölt zónát, úgy Ön kap egy értesítőt, és az eszköz megállítja a járművet. Önnek nincs más dolga, mint elmenni a járműért.

Ajánlott ez a szolgáltatás, mindazon főként elektromos járművek tulajdonosainak, akik egy jól körülhatárolt területen engedik használni ezeket a járműveket. Ez a rendszer biztonságot tud nyújtani seegway, golfautó kölcsönző stb. cégeknek hogy biztonságban tudhassák az értékeiket.

A jármű automatikusan újraindul, ha a számára kijelölt zónán belülre kerül. 

Geokerítés

Bármilyen nyomkövető eszköznél meghatározható, egy geokerítés, melyet figyel a rendszerünk, és ha az eszköz elhagyja a számára kijelölt területet, úgy automatikusan jelzést küldünk Önnek.

A szolgáltatás beállításainál, meg lehet adni hogy ki/vissza vagy épp mindkét irányú átlépéskor küldjön a rendszer értesítőt, valamint beállítható, hogy mely időszakokban szeretné ha jelzést küldenénk.

Ha pl.: éjszakánként az utcán parkol, megközelítőleg azonos helyen, úgy erre a részre egy geokerítést felvéve, és beállítva hogy este 6 és reggel 6 között figyeljen úgy Ön nyugodtan alhat. Vagy épp napközben szeretné, ha felügyelnénk a kedvenc háziállatát, úgy ezt is megteheti.

Ennek a szolgáltatásnak igen sokrétű felhasználási módja van, az éjszakai munkagép őrzéstől kezdve, a szomszéd földjét fusiban felszántókon keresztül, az üzletkötők megadott területének figyelésén át, gépjárművédelem, és kisállatvédelemig. A szolgáltatás felhasználása az Ön fantáziájára van bízva.

Extrém példa, valószínűsíthető volt, hogy a teherautó sofőrje raklapokat lopott. A munkáltató bejelölte az összes raklap vételi helyet a térképen. A sofőr úgy bukott le, hogy belépett az egyik ilyen tiltott zónába. 

Dinamikus dataroaming

Cégünk egyedülálló módon oldotta meg a külföldi használatért fizetendő díjat. Európában elsőként voltunk az a cég, aki forgalmi díj alapon a használati szokásoknak megfelelően számolja el az Önök külföldi adatküldését. Így elértük a létező leg kedvezőbb roaming díjakat, melyet az EU-s szabályozások folyamatosan csökkentenek.

A rendszerben Önök, meg tudják adni, hogy a különböző fizetési övezetekben a rendszer milyen gyakorisággal küldje be az adatokat, így szabályozhatják az Önök által fizetendő díjakat is.

A részletes díjakról, a roaming díjak és leírásokban tájékozódhat.

Üzemidő napló

Az üzemidő napló, általában munkagépek, üzemóráját számolja. Feljegyez minden elindítást és leállítást. A szolgáltatás nagyon hasonló a menetlevélhez. Mint a menetlevélnél, itt is ki lehet tölteni a fejlécet, a gép adataival, valamint szükség esetén kiegészítő szolgáltatások adatait is fel tudjuk tüntetni Önnek, úgy mint hőmérséklet, fogyasztás, stb.

Az üzemidő méréséhez megfelelő bekötés szükségeltetik, így amennyiben nem elérhető az Ön eszközén ez a szolgáltatás úgy vegye fel a kapcsolatot velünk:

Menetlevél készítés

A rendszerünk alkalmas arra, hogy a NAV előírásainak megfelelő menetlevelet generáljon.

A szolgáltatás felvételekor, lehetőségünk van megadni a sofőr nevét, valamint a gépjármű adatait, így ezeket a rendszer automatikusan kitölti, a menetlevelek fejlécében.

Kiegészítők vásárlásával bővíthetjük a menetlevelünk tudását is.

  • Mágneskártyás sofőrazonosító
  • Magánútkapcsoló
  • Üzemanyag átfolyásmérő
  • Can busz adapter

Ezen kiegészítők adatait a rendszer automatikusan ki fogja tölteni a menetlevélben. Sofőrazonosító használata eseténe, adott napon az összes sofőr nevét feljegyzi a fejlécbe.
Lehetőségünk van POI-k felvételére is a menetlevélbe, melyet egy minden sor végén található gombra kattintva tehetünk meg. Amint felrögzítettünk egy adott megállóhoz egy POI-t úgy ettől az időponttól kezdve a rendszer az első oszlopban a cím alatt meg fogja jeleníteni a POI-nk nevét is. 
Amennyiben egy adott címhez több POI is tartozik úgy mindet megjelenítjük.
A mágneskártyás sofőrazonosító egyik bónusz tulajdonsága, hogy szabályozható, hogy melyik sofőr viheti el az autót, valamint a kártya lehúzásáig, a gépjármű nem indítható, így gépjárművédelmi feladatokat is ellát. A sofőrazonosító egység szerelését lehet rejtetten vagy jól láthatóan is kérni.
A magánút kapcsoló egy egyszerű billenő kapcsoló, melynek a használatával lehetőségünk van különválasztani a magán és a céges gépjárműhasználatot.
A menetlevél utolsó sorai összegző sorok. Ezekben a sorokban kimutatásra kerül, az aznapi összes megtett út, az összes útidő, valamint az első elindulás és az utolsó megállás közötti összes állásidő is. Amennyiben a gépjárműben van magánútkapcsoló, úgy további két sorban a rendszer összegzi az adott napra eső összes magán és céges használatot is.

Napi első indulásról értesítő

A PetTrack rendszer folyamatosan figyeli a járművek mozgását. Ezekből az információkból képesek vagyunk különböző kimutatásokra. Az egyik ilyen szolgáltatásunk, hogy Önnek üzenetet küldünk, amikor egy jármű elindul, aznap először.

Természetesen ha hajnal 1 kor moziba ment, akkor ez lesz a napi első indulás, de általánosságban elmondható, hogy a reggeli munkakezsét a napi első indulás időpontja.

Hőmérséklet figyelés

A nyomkövető eszközhöz lehetőség van külső hőmérséklet érzékelő szenzort kapcsolni. A rendszer minden GPS adattal együtt elküldi az aktuális hőmérsékleti adatot is. 

Erre Ön riasztó szolgáltatást kapcsolhat, mely az adott hőmérséklet fölé emelkedéséről /illetve alácsökkenésről értesíteni tudja Önt a beállított elérhetőségeken.

A választható hőmérő szenzoraink mérési tartományai a következők:

  • -30 oC – 70 oC
  • 0 oC – 160 oC
  • 0 oC – 300 oC

A szolgáltatást ajánljuk főként túlmelegedés elleni védelemre, hűtőkocsikba, munkagépekre.

Külső feszültségmérés

Lehetőség van külső egység feszültség mérésére a GPS nyomkövető eszközzel. Így a rendszertől függetlenül, egy beállított feszültség érték alá csökkenésekor, vagy átlépésekor, értesítőt tudunk Önöknek küldeni.

Ajánlott elektromos járművekbe, targoncákba, golfautókba, mopedekbe.

Útnyilvántartás

A rendszerünk alkalmas a NAV felé havi útnyilvántartás elkészítésére. Ajánlott olyan járművekre, ahol a sofőrök magán célra is használhatják a céges járművet. 

Ajánlott egy magánútkapcsolót beszereltetni, melynek segítségével, könnyedén különválaszthatóak a céges és a magán utak. Ezt a kimutatást úgy kell elképzelni, mintha a napi menetlevelek utolső összesítő sorait összefoglalná egy excell táblázatba.

Üzemanyag nyilvántartás

A rendszerbe lehetőség van feltölteni a tankolásokat és azokat nyilvántartani. A tankolásokból km óra állásokból, a rendszer kiszámol egy átlagfogyasztást. Ezt amennyiben össze van kötve az eszközünk bármilyen üzemanyag fogyasztás mérő szenzorral úgy összehasonlítja a mért fogyasztási adatokkal. Ha eltérés van jelez a rendszer.

Parkolás figyelés

A parkolásfigyelés szolgáltatásunk keretében, a mobil oldalunkon keresztül Önnek lehetősége van egy gombnyomással aktiválni és deaktiválni egy figyelést a járműre.

Amikor a szolgáltatás aktív, akkor a rendszer figyeli, hogy a jármű elmozdul-e arról a helyről, ahol a szolgáltatás aktiválásának időpontjában tartózkodott. Amennyiben elmozdul úgy azonnal értesítőt küld Önnek.

Tanksapka nyitás érzékelés

Ha a járművének tanksapkáját felszerelték nyitásérzékelővel, és szeretne a kinyitásról/becsukásról értesítőt kapni, úgy ezt a szolgáltatást kell aktiválnia.

A szolgáltatás bekapcsolását követően, a rendszer figyeli a tanksapkanyitásokat, és minden tanksapkanyitásról értesítőt küld Önnek, a beállított módokon.

Segélykérő szolgáltatás

Lehetőség van, a járműbe egy nyomógombot beszerelni. A beszerelést követően, a gomb megnyomásakor, a rendszer értesítőt küld a megadott elérhetőségeire.

Ennek a szolgáltatásnak az üzenetét magunk is egyedivé alakíthatjuk. Beírhatunk egyedi szövegezést, melyet a gomb megnyomásakor a rendszer automatikusan elküld a beáéllított elérhetőségekre.

Ebben az esetben a célszemélyek, nem segélykérő üzenetet fognak kapni, hanem egy Ön által megfogalmazott fix üzenetet. 

Felhasználási lehetőségei elég széleskörűek, használatuknak csak a fantázia szabhat határt 🙂

Riasztó figyelés

A nyomkövető eszközt lehetőségünk van összekötni a járműbe szerelt riasztóval. Amennyiben megszólal a riasztó úgy arról értesíteni tudjuk Önt a beállított elérhetőségeken.

Gyorshajtás figyelés

A rendszerben egy elméleti maximum sbességhatárt megadva a nyomkövető eszköz figyeli a gépjármű sebességét, és értesítőt küld, amennyiben a megadott sebesség alá/fölé lép a jármű.

Ez a szolgáltatás, csak egy Önök által beállított sebességhatár átlépését figyeli, a kressz által megadott sebességhatárokkal nem foglalkozik.

Forduljon hozzánk bizalommal és találjuk meg együtt a legjobb megoldást!