A flottakövetés a GPS-el működő technológia, amely lehetővé teszi a járművek különféle teljesítménymutatóinak távoli megfigyelését és elemzését. Mint például a sebesség, a hely, az üzemanyag-fogyasztás, a vezetési viselkedés és a karbantartással kapcsolatos információk. A flottakövetés használata számos előnnyel jár a járműflottát birtokló és karbantartó vállalkozások számára.

Első nyilvánvaló használata az útvonal valósidejű optimalizálása. A járművek teljesítményadatainak, például sebességnek, helynek és üzemanyag-fogyasztásnak valós idejű nyomon követése értékes betekintést nyújthat a járművezetők teljesítményébe és az útvonalakba. Lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy optimalizálják útvonalaikat, és csökkentsék az üzemanyag-fogyasztást és az utazási időt. Ez jelentős költségmegtakarítást és nagyobb hatékonyságot eredményezhet a sok járművet működtethető vállalatoknak.

flottakövetés előnyei

A rendszer vezető biztonságát is javíthatja azáltal, hogy valós idejű adatokat szolgáltat a vezetési viselkedésről. Figyelni és rögzíteni tudják a túlzott gyorsulást, az agresszív gyorsítást és fékezést. Valamint más nem biztonságos vezetési gyakorlatokat.

A flottakövetés csökkenthet a céges járművek ellopását és a visszaéléseket is. A járművek helyzetének és mozgásának nyomon követésével a vállalkozások gyorsan észlelhetik és reagálhatnak a jogosulatlan használatára. A rendszer a lopások és vandalizmusok ellen is védi járműveket.

Végül, de nem utolsó sorban, a flottakövetés javíthatja az ügyfélszolgálatot azáltal, hogy az ügyfelek valós idejű nyomon követést biztosítanak rendeléseik és szállításaik során. Az ügyfélszolgálati szoftverekkel való integrálásával a vállalkozások pontos szállítási információkat biztosíthatnak ügyfeleiknek. Lehetővé téve számukra, hogy valós időben kövessék nyomon csomagjaikat és rendeléseiket. Ez javíthatja az ügyfelek elégedettségét és csökkentheti az ügyfélszolgálati költségeket azáltal, hogy minimalizálja a megrendeléseik hollétével kapcsolatos kérdések és panaszok számát.

Összefoglalva, a flottakövetés egy GPS nyomkövető rendszer, amely számos előnyt nyújthat a számos gépjárművet működtethető és karbantartó vállalkozások számára. A járművek teljesítményadatainak valós idejű nyomon követése jobb útvonal-optimalizálást, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást, nagyobb karbantartási hatékonyságot, jobb vezetői biztonságot, kevesebb járműlopást és jobb ügyfélszolgálatot eredményezhet.