Napjainkban meglehetősen sok betöréses bűncselekmény történik, éppen ezért igyekezzünk kellő figyelmet fordítani a lopásgátlásra és a lehető legjobb védelmet kialakítani otthonunkban, hiszen bármikor áldozattáválhatunk. Erről akkor se feledkezzünk meg, ha hosszabb időre készülünk elutazni, önmagában a zárt ajtók és ablakok nem igazán képesek visszatartani az elkövetőket, akik ma már olyan praktikákat is elsajátítottak, hogy észrevétlenül bejutnak az ingatlanba.

A leghatékonyabb védelmet napjainkban a megfelelően kiépített biztonsági rendszerek jelentik. A legtöbb betörés vagyonszerzés céljából történik, jellemzően értékesebb dolgokra vadásznak, de háztartási gépet is bezsebelhetnek, legyen ez mondjuk egy drágább szódagép. Főleg azok a házak, lakások vannak veszélyben, ahol sötétedés után nagy a csend és alig van valaki az utcán, így kisebb eséllyel bukhat le a bűnöző.

Az otthoni biztonság kapcsán sokaknak először a riasztó jut az eszükbe, ami a legtöbb házban fellelhető. A riasztók mozgásérzékelővel is el vannak látva és bizonyos típusúakat security szolgáltatással is be lehet kötni, ezáltal a hatóságok azonnal értesülnek a behatolásról.

A biztonsági kamerák segítségével is megteremthetjük a tökéletes védelmet. Egy kültéri kamera már látványra is visszataszító, az elkövető ezáltal kétszer is meggondolja, hogy betörjön-e. A wifis kamerák segítségével a történéseket mindig figyelemmel kísérhetjük, legyünk bárhol is a világban.