Az üzemanyagra fordított kiadások jelentős részét teszik ki az üzemeltetésnek. Amennyiben rendszeresen nyomon követi, hogy miként alakul az üzemanyagszintje és tudja, hogy mekkora mennyiséget fogyasztott el, tekintélyes összegeket spórolhat meg. Az utóbbi években az üzemanyag árak drágultak, ezt nem csak grafikonok megtekintésével kísérheti figyelemmel, hanem akár a különböző útszakaszokhoz mérten is megvizsgálhatja a változásokat. Ezért egyre fontosabb az üzemanyag nyilvántartás vezetése azért, hogy annak segítségével mindig pontosan tudja mennyi az üzemanyag fogyasztása.

Tudta, hogy nagymértékű anyagi károk keletkezhetnek, ha nem megfelelően ellenőrzi a járműveket?

Számtalanszor megtörtént már, hogy egy nagyobb flotta sofőrjei többmilliós károkat okoztak például azzal, hogy kerülőutakat tettek, vagy lecsapolták a benzint. Ezt mind megakadályozhatja nyomkövető rendszerünk segítségével, amivel azt is kiderítheti, ha valaki magáncélra használta az üzemanyagot.

Mi az a Canbus?

Egy mai modern gépjárműben rengeteg elektronikai rendszer működik összehangoltan. Az egyes részegységek közötti megfelelő információáramlásról az úgynevezett CAN-Bus (Controller Area Network) gondoskodik. Ide futnak be a különböző adatok.

Ez a rendszer dolgozza fel például a gyújtás, az ABS, vagy a kipörgésgátló állapotát. Köszönhetően annak, hogy csak egy kábelen folyik a kommunikáció, kevesebb számú csatlakozóra van szükség az elektronikai rendszer működtetéséhez. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy ne legyen sok meghibásodás.

GPS nyomkövető megoldásunk képes arra, hogy csatlakozzon a CAN-Bus központi egységhez, onnan adatokat nyerjen ki, majd analóg jelek formájában továbbítsa azokat.

Előző bejegyzésünkben egy zárszaküzlet felkereséséről írtunk!

Ismerje meg jobban a GPS nyomkövetést!