Legyen szó akármilyen jövőben várható költözésről, nem egyszerű feladatról van szó. Az előkészületeket jóval előtte érdemes elkezdeni, és részletes tervet készíteni. Ha már az időpont is fix, számtalan teendőt előre elvégezhetünk, nehogy kapkodás legyen az egészből.

Célszerű a művelet lebonyolításához megbízni egy profi költöztetéssel foglalkozó céget, akik már bőven szereztek tapasztalatot, és szakszerűen, biztonságosan hajtják végre az ezzel járó tennivalókat úgy, hogy ne keletkezzen kár a bútorokban, értéktárgyakban.

Milyen nehézségekben van segítségünkre egy költöztető csapat?

Pár darab polc, doboz, bőrönd, és zsák elszállítása még nem jelent különösebb problémát, ám az évek alatt ennél komolyabb értékekkel bíró tárgyak, bútorok és képesek felhalmozódni, sokszor olyanok is, amelyek speciális eljárásokat igényelnek a cipekedés, és szállítás során. Ilyenek lehetnek a nehezebb, nem szétszedhető bútordarabok, ágyak, és a háztartási gépek, ezek ugyebár rendkívül könnyen megsérülhetnek, még akkor is, ha csak egy közeli utcába akarunk áthurcolkodni.

Tapasztalt költöztető cégeknek az sem jelent problémát, ha egy panelházban például nincs lift, vagy éppen rosszkor adta be az unalmast, hiszen speciális eszközeik segítségével, és kiváló munkaerejükkel gond nélkül, könnyedén megoldják a helyzetet.

A hosszabb távolság sem lehet akadály!

Távolabbi településre való költözés esetében szintén tökéletesen helyt tudnak állni: stabilan rögzítik a szállítandó dolgokat, bútorzatot, úgy csomagolják be őket, hogy az megfelelő legyen, és ne tudjanak megkarcolódni, valamint a költöztető autók rakterébe is optimálisan, helytakarékosan pakolnak be. Sőt, egy megbízható költöztetéssel foglalkozó vállalkozás általában több típusú autóval is rendelkezik, ezért mindig azt választják a feladat kivitelezéséhez, ami az aktuális helyzethez a legideálisabb és leggazdaságosabb. Ennek előnye, hogy így a díjak is jóval lecsökkennek.

Ha igényt tartunk egy költöztető cég segítségére, ne felejtsünk el minden lényeges információt megosztani velük, mert ezáltal tudják a legjobban megtervezni a folyamatot. Számoljunk be az érintett tárgyakról, arról hogy mennyire szerelhetőek szét, milyen súlyúak, mekkorák, de a pontos cím és emelet, parkolási lehetőségek megadása is fontos szempont.

Előző bejegyzésünkben a Nemzetközi Út és Vezetési Idő Kimutatásról esett szó!

Tudjon meg többet a GPS nyomkövetésről!