Napjainkban egyre több betöréssel, lopással kapcsolatos bűncselekményről lehet hallani, ami miatt még nagyobb figyelmet kell szentelnünk értékeink megóvására. A gépjárművekben elhelyezett riasztó egységek már nem nyújtanak megfelelő védelmet, az elkövetők egyre jobban értenek az efféle rendszerek kiiktatásához.

Ma már sokkal jobb védelmi rendszerekhez lehet hozzájutni, ott van például a GPS-es gépjármű nyomkövetés, amely lehetővé teszi azt is, hogy az eltulajdonítást követően nyomon lehessen követni az adott személygépjárművet, teherautót.

Ezen kívül a megelőzésben is óriási szerepe van, valamint különféle szolgáltatásokat lehet a rendszerhez iktatni, például: gyorshajtás, üzemanyag figyelést, tanksapka, raktér nyitás érzékelést.

Milyen biztonsági rendszerek érvényesek a logisztika és a szállítmányozás területén?

Egyáltalán nem meglepő, hogy egyre komolyabb biztonsági rendszerekre van szükség a szállítmányozás területén is: naponta akár több száz kamion is megfordulhat egy-egy raktár, vagy kiskereskedelmi egység területén, amelyek akár felbecsülhetetlenül nagy értékű rakományt szállítanak. Gondoljunk csak a televíziókra, mobiltelefonokra, vagy egyéb, sok száz, akár millió forint értékű berendezésekre.

A logisztika egyes szakaszaiban annyi munkavállaló vesz részt, ami mindenképpen indokolttá teszi a biztonsági rendszerek, azon belül is a raktérnyitás érzékelés meglétét. Míg korábban gyakran előfordult, hogy a kevésbé becsületes alkalmazottak menet közben kinyitották a teherautó, vagy a kamion rakterét, hogy megcsapolják a készletet, és esetleg hamis, vagy sérült termékkel pótolják az ellopott árut, addig ma ez megfelelő raktérnyitás érzékelés segítségével már elképzelhetetlen. A precíz mérőberendezés pontosan rögzíti, hogy mikor nyitották ki a teherautó, vagy kamion rakterét.

Nem elegendő azonban a raktérnyitás érzékelését bevezetni, ha biztonságban akarjuk tudni az árut. Tipikus trükk volt korábban például, hogy a nyerges vontatók vontatmányát szintén menet közben lecsatolták, majd helyére tettek egy olyan változatot, amiben más áru volt. A pótkocsira szerelt érzékelő ezt képes felismerni, és riasztást küldeni a központba.

A raktérnyitás érzékelésen és a pótkocsira szerelt mérőberendezéseken túl, számos további eszköz a rendelkezésre áll, hogy biztonságban tudhassuk szállítmányunkat. Érdemes végig gondolni, hogy milyen veszélyforrások ellen szeretnénk biztosítani magunkat, és az árunkat, tehát ennek megfelelően választani.

Csak olyan biztonsági szolgáltatásokért fizessen, amelyekre valóban szüksége van. Nálunk ezt megteheti, hiszen moduláris rendszerben veheti igénybe GPS-es nyomkövetésünket, a raktérnyitás érzékelést, a pótkocsira szerelt mérőberendezéseket, valamint több tucatnyi egyéb védelmi funkciót!

Tudjon meg többet a GPS nyomkövetésről!

Előző bejegyzésünkben egy megbízható költöztető cégről írtunk!