Egy idő után mindenki talál magának egy olyan autószervizt, amellyel teljes mértékben meg van elégedve és baj vagy a kötelező éves nagy szerviz esetén hozzájuk viszi gépjárművét. Mára már a navigációra is mindenkinek van egy bevált módszere. Vannak akik a gépjármű beépített navigációs rendszerét részesítik előnyben, de vannak akik inkább külső applikációkat használnak erre a célra. A SYNC 3 navigációs rendszerrel az előbb felsorolt mind két technológiát tudja használni. A rendszer célja, hogy igényeit maximálisan kielégítve mindig időben megérkezzen úti céljára.

A SYNC 3 rendszert könnyedén hangutasításokkal is tudja irányítani és az intuitív érintőképernyőének köszönhetően kézmozdulatukkal is egyszerűen vezérelhető. A rendszer megértése nem jelent problémát és pont ezért használata roppant egyszerű. Könnyűszerrel lekérheti vele például a környezetében lévő éttermek listáját oly módon, hogy csak annyit mond „ennék valamit”.

FordPass Connect modemhez csatlakoztatva tovább növelheti a navigáció hatékonyságát, mert így az eszköz képernyőjén a valós idejű forgalmi információk fognak megjelenni. A forgalmi változásokat a navigáció a nap minden percében figyelemmel követi és értesítéseket küld Önnek az útvonalán történő balesetekről, úthibák javításáról és minden egyéb olyan dologról ami kihatással van az útvonalára. Az egyfolytában frissülő információknak megfelelően a navigáció menet közben is képes megváltoztatni a javasolt útvonalakat, így ki tudja kerülni a nem várt fennakadásokat. A FordPass Connect az első 12 hónapban ingyenesen kipróbálható, majd ennek letelte után használata díjköteles. A valós idejű forgalmi adatok szolgáltatást a FordPass alkalmazás mobilunkra történő telepítést követően akkor is elérhetjük, ha gépjárművünk nem rendelkezik FordPass Connect modemmel.