A GPS-es nyomkövetés mára már jóval túlnőtte azt az egyszerű feladatkört, hogy pontosan meg tudjuk határozni, hol is tartózkodnak a járműveink. Míg korábban elsősorban az ellopott autók és egyéb haszongépjárművek megtalálása volt a fő cél, mára már olyan komplex rendszereket tudunk építeni erre a szolgáltatásra, amely nagyban megkönnyíti a hazai vállalkozások életét. Ezeknek a szolgáltatásoknak az árazása rendkívül változó, azonban néhány dolgot mindenképpen figyelembe kell venni.

Mit tartalmaz a GPS-es nyomkövetés szolgáltatás?

A legtöbb hazai cég azonnal elkezdené sorolni, hogy milyen csomagokkal rendelkezik. A csomagajánlatok azonban a legritkább esetben jelentenek optimális megoldást, hiszen számtalan olyan elemet tartalmaznak, amelyre a megrendelőnek egyáltalán nincs szüksége, és sok esetben hiányoznak belőle olyan funkciók, amelyre viszont lenne igény. Éppen ezért mi már a kezdetektől fogva más utat választottunk és mikro-szolgáltatások fejlesztésébe kezdtünk.

Mik azok a mikro-szolgáltatások egy GPS-es nyomkövetés esetében, mennyi ennek a havidíja?

Létezik egy jelentéktelen alapdíj, amelyet az alaprendszerért és a sim kártyáért fizetni kell időszakosan. Ezen felül azonban csak és kizárólag olyan funkciók után számítunk fel díjat, amelyet megrendelőink valóban igénybe is vesznek. Úgy kell ezt elképzelni, mintha kis építőkockákból válogatnánk össze, hogy mit is akarunk építeni. Olyan elemet soha nem adunk ügyfelünknek, amelyre nincs is szüksége. A teljesség igénye nélkül a következő mikro-szolgáltatásokkal állunk rendelkezésre:

  • Menetlevél
  • Havi útnyilvántartás
  • Gyorshajtás figyelés
  • Parkoló díj fizetés
  • Kölcsönzői kimutatás
  • Nemzetközi minimálbér kimutatás
  • Határátlépés-figyelés

És így tovább. Legyen szó bármekkora flottáról is, csak azokat a modulokat kell igénybe venni, amelyekre valóban szükség van. Teljesen felesleges például egy munkagépen a menetlevél funkciót alkalmazni, ott elegendő lehet az üzemidő napló. Egy darus vonató esetében azonban szükség lehet mindkét funkcióra, ha erre van igény. Nagyobb értéket szállító kamionok esetében a menetlevélen túl értékes lehet a raktér nyitásfigyelés is, amely automatikus riasztást küld akkor, ha és amikor kinyitják az ajtókat.

Mennyire bonyolult beállítani a rendszert?

Ez minden esetben attól függ, hogy mit használnak a megrendelőink. Sosem lehet, és nem is akarunk sztenderdizálni: minden cég más, és mindenkinek mások az igényei. Minden esetben segítünk beállítani a rendszert, és egy későbbi funkció fejlesztésekor is tanácsot adunk a beállításokat illetően. Számunkra kiemelten fontos, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatásunkkal és valóban azt tudjuk nyújtani, amire partnereinknek szüksége van.

Tudjon meg többet a GPS nyomkövetésről!