A GPS nyomkövetők napjainkban meglehetősen felkapottak, ami nem véletlen, hiszen egyre több autólopásos bűncselekményről lehet hallani. A GPS-es nyomkövetéssel mindig tudhatjuk, hogy a gépjárművek merre járnak, ezen kívül az útvonalakat is optimalizálhatjuk és figyelemmel kísérhetjük a sofőrök teljesítményét, mindezzel időt és energiát is nagyban megtakaríthatunk.

Pontosan hova tehetjük a nyomkövetőt?

Sokan tanácsolják azt, hogy a nyomkövetőt tegyük a gépjármű külső felületére. Ennek óriási előnye, hogy a tolvajok nehezebben találják meg, viszont azzal számoljunk, hogy kemény tok és mágnes hiányában az eszköz könnyedén leeshet a gépkocsiról.

Manapság az autóknak egyre több eleme készül műanyagból, de a régebbi évjáratok között is vannak ilyen típusúak. Példával élve a Peugeot Boxer alkatrészek között is akad jó néhány műanyag elem, amelyekkel az a baj, hogy a mágneses nyomkövetőt nem lehet rájuk felhelyezni. Ebben az esetben a kisebb méretű nyomkövetőket célszerű a kesztyűtartóba vagy az ülés alatt elrejteni. A GPS nyomkövető eszközök többsége kisebb, mint egy kártyacsomag, így az észrevétlen elhelyezés nem bonyolult, akár a csomagtartóba is betehetjük a szerkezetet.

A mobilis GPS nyomkövető eszközök tartalmazzák a SIM kártyát és bármikor átrakhatóak egyik autóból a másikba, a fix GPS eszközök viszont beszerelést igényelnek.