Eltűnt kutya keresése

Egy elkóborolt kutya nem minden esetben tud haza találni, ezért nagyon fontos, hogy amint észleljük, hogy elszökött, eltűnt kutyánk egyből kezdjük meg a keresését. Mivel nagy valószínűséggel elveszett kutyánk rendelkezik chippel, így azonnal jelentsük a kutya eltűnését bármelyik állatorvosnak, hogy a rendszerben minél hamarabb át tudják írni a státuszát „elveszett”-re. Az elveszett kutya bejelentése a menhelyeknél és az állatvédő szervezeteknél nagyban meggyorsíthatja a kutya megtalálását. A közösségi médiában rengeteg elveszet kutya kereső csoport van, ahova ajánlott kiposztolni kutyánk eltűnését.

Hogyan előzhetjük meg kutyánk eltűnését?

Szeretett házi kedvencünk eltűnésének megelőzése érdekében nem mindig elegendő egy masszív kerítés. Sajnos az, hogy kutyánk kiszökik, eltűnik bármikor és bármilyen körülmények közt előfordulhat, és pont emiatt erre az esetre megfelelően fel kell, hogy legyünk készülve. Fontos, hogy kutyánk rendelkezzen chippel, így nagyobb valószínűséggel kerül vissza hozzánk, ha valaki megtalálja. Emellett érdemes beszerezni egy kisállat nyomkövető eszközt mert így egyből látni fogjuk elveszett kutyánk helyzetét.

Mit tegyünk, ha kóbor kutyára bukkanunk?

Ha a kutya jó súlyban van és rendezett, tiszta szőrzettel rendelkezik, akkor valószínűleg van gazdája. Ilyenkor először is érdemes elvinni egy állatorvoshoz aki leolvassa a kutyában található chipet. Ezek után a chipen szereplő adatok alapján az állatorvos tudja tájékoztatni a talált kutya gazdáját. Ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk megtudni a kutya tulajdonosának az adatait, akkor célszerű elveszett kutya kereső csoportokba feltenni a talált kutya fényképét, leírását.

Miért lop el valaki egy kutyát?

Napjainkban sajnos egyre gyakrabban előforduló probléma a kutyalopás. A kutyatolvajok elsődleges célja az elrabolt kutya eladása vagy szaporítása. De az is előfordulhat, hogy valaki bosszúból lopja el szeretett kutyánkat. Egy gazdi számára lelkileg ez egy nagyon megterhelő dolog. A közösségi médiában szerencsére vannak olyan csoportok is amik kifejezetten erre specializálódtak, így van arra esély, hogy visszaszerezze szeretett kiskedvencét.

 

 

Következő blogbejegyzésünk: A mobilparkolás hogyan is működik?