FLEETCONTROL flottafelügyeleti rendszer

A FleetControl rendszer átfogó flottafelügyeleti rendszert kínál olyan vállalatok számára, amelyek gépjármű flottájuk rendelkezésre állását komolyan veszik, a járműparkjuk működési hatékonyságát, rendelkezésre állását, napra készen szeretnék ismerni az egyes járművek műszaki állapotát, szervizstátuszát. A rendszer pontos információt nyújt a járművekről, azok műszaki adatairól, hatósági engedélyeikről, biztosításuk hatályáról és paramétereiről. A rendszer segítségével hatékonyan kezelhetik a tervszerű megelőző karbantartások optimális ütemezését, a váratlan meghibásodások kezelését, a várható hibák előrejelzését.

A FleetControl alkalmazása jelentős versenyelőnyt jelent használói számára. A szigorú, naprakész felügyelet, a járművek műszaki állapotának percre kész ismerete, az automatikus figyelmeztetések, a mélyreható elemzések lehetővé teszik azt, hogy a vállalat kisebb eszköztartalékkal is megbízható szolgáltatást nyújtson, vagy hogy bátran bővítse kapacitását. A minden eddiginél részletesebb telematikai adatok elemzése nem csak a járművek naprakész állapotát biztosítja, de rámutathat a hatékonyság vagy gazdaságosság javításának lehetőségeire, és a rejtett veszteségek feltárására is. 

FleetControl rendszer

Forduljon hozzánk bizalommal és találjuk meg együtt a legjobb megoldást!

Járműcsoportok kezelése

A FleetControl rendszer segítségével támogatható a járműpark szakszerű felügyelete akkor is, ha a felügyelt járművek többféle műszaki, feladatkör és szervezeti kategóriába tartoznak. A rendszer biztosítja azt, hogy az egyes járműcsoportokat (például szállító járművek, szervizautók, futár és személyi használatú járművek) kategóriánként más jogosult személy, más felügyeleti szabályok szerint kezeljen.

Összetett járműszerelvények kezelése

A rendszer alkalmas a vontatmányok és felépítmények kezelésére, illetve az ilyen egységekből alkotott járműszerelvények kezelésére is.

Telematikai adatok kezelése

A FleetControl rendszer pontos információval szolgál az egyes járművek földrajzi helyzetéről, valamint a jármű aktuális üzemállapotáról, működési paramétereiről, az esetleges részegységmeghibásodásokról, továbbá a járművek üzemadatainak segítségével a kopásból, fogyásból eredő hibák számottevő hányadának előrejelzésében is segítséget nyújt. A telematikai adatokat a PetTrack rendszer továbbítja a FleetControl részére.

Szervizperiódusok, figyelmeztetések

A járművek megfelelő műszaki állapotának biztosításához, a hatósági vizsgák és ellenőrzések problémamentességéhez számos ellenőrzést, karbantartási feladatot kell elvégezni. Ennek koordinálása egy jelentősebb járműpark esetén már nehézséget okozhat, különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy ezeket a tevékenységeket a szállítási feladatokkal is össze kell hangolni. A FleetControl rendszer kezeli az összes szükséges szervizperiódust, akkor is, ha egy járműnek az egyes egységei eltérő periódusok szerint esedékesek. Kezeli az idő, a megtett kilométer és az elhasználódás alapú szervizperódusokat is, a kellő, korlátlan mennyiségben.

Dokumentumok kezelése a FleetControl rendszerben

A járművek üzemeltetése során számos dokumentum keletkezik a forgalmi engedélyen túl is, mint például a műszaki adatlap, a műszaki vizsga jegyzőkönyve, a szervizkönyv, a beépített alkatrészek bizonylatai, és így tovább. A FleetControl rendszer megkönnyíti az ilyen dokumentumokkal való munkát. Az összes szükséges dokumentum – digitalizálást követően, vagy eredeti digitális formátumában – a FleetControl rendszerben kezelhető, kereshető.

Forduljon hozzánk bizalommal és találjuk meg együtt a legjobb megoldást!

Szervizfunkciók

Telematikai adatok elemzése

A járműflottát üzemeltető vállalatok gazdálkodásának eredménye jelentős mértékben attól függ, menynyire ismerik a hibák forrását, a tendenciákat, a növekvő költségtényezőket. A telematikától gyűjtött adatok elemzése kimutathatja, hogy hol vannak az indokoltnál nagyobb mértékű kopások, meghibásodások, anyagfogyások. A sokoldalú elemzések segítségével segíthetjük az anyagbeszerzést, a szerviztevékenységek ütemezését, de ennél sokkal több információt is kaphatunk. Az elemzésekből kimutathatjuk az esetleges helytelen gyakorlatokat, és azokra válaszolva célirányos tréningekkel javíthatjuk a vállalat eredményességét.

Sofőrök hibajelzése

A járművek sofőrjeinek lehetőségük van hibajelenségeket megadni a járművekhez, amelyek a szervizek számára, a jármű szervizelésekor láthatóak lesznek, a környezeti telematikai adatokkal együtt. A sofőrök, illetőleg a járművet kezelő bármely személy igényelhet belső/külső szervizelést adott jármű adott hibajelenségével kapcsolatban.

Online szervizmegrendelés

Külső szerviz igény esetén jelentősen rövidíthetők a szervizidőtartamok azáltal, hogy a telematika segítségével gyűjtött hibakódokat, esetleg saját elemzéseinket is elektronikusan elküldhetjük a szerviz számára. Ez lehetőséget nyújt a szerviznek arra, hogy optimális időpontot biztosítson, előre felkészülhessen az esetleges anyagbeszerzéssel.

Szerviz javítási státusz visszajelzése

A FleetControl online szervizcsatornáján keresztül a szerviz is prompt visszajelzést küldhet, előre jelezheti a szervizmunka záró időpontját, illetve a készre jelentést. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a járműkapacitás igénybevételét már akkor tervezhessük, mikor az elkészült jármű még nem áll telephelyünkön.

 

Extra funkciók

Whitelabel felület

A FleetControl rendszert felhő alapon tudjuk megrendelőink számára biztosítani olyan módon, hogy az alkalmazás teljes mértékben illeszkedik a megrendelő vállalatának arculatához, internetes domainjéhez. Rendszerünk biztosítja azt, hogy a megrendelő szoftverében saját vállalatának emblémája, címe, egyéb arculati elemei jelenjenek meg.

Saját domain lehetőség

Számos vállalat egyéb ügyviteli szoftvereit, valamint céges levelezését is web alapú megoldásként valósítja meg. A FleetControl egyik jelentős előnye, hogy használatához nem szükséges kilépni a saját domain határain kívülre. A saját domain beállítása esetén a rendszer használata a vállalati rendszer részeként üzemel, ennek ergonómiai és adatbiztonsági előnyeivel együtt.

Forduljon hozzánk bizalommal és találjuk meg együtt a legjobb megoldást!