Azok a háztartások, akik terasszal rendelkeznek, valószínűleg minden évben várják a nyarat, hogy újra ott tölthessék az idejüket. Ám, akik télikertté alakítják, bármely évszakban élvezhetik a természet közelségét. A télikert kiépítésével ráadásul egy új szobára is szert tesz a család, ez főleg a kisebb lakások szempontjából előnyös. A növényeknek is tökéletes helyet biztosít a télikert, hiszen elegendő napfény éri őket, a lakóknak pedig ideális hely egy kis relaxációra, pihenésre, baráti összejövetelekre, ráadásul még az ingatlan értéke is nő, ha esetleg a jövőben el szeretnék adni a tulajdonosok.

Egy erkély vagy terasz előnyeit bizony csak nyáron és késő tavasszal lehet kiélvezni, ám a télikert ezzel szemben egész évben a rendelkezésünkre áll. Itt még akkor is lehet partit szervezni, amikor kint repkednek a mínuszok.

További előnyei a télikertnek…

A kiváló minőségű télikertek remek hőszigetelő képességgel bírnak, ezáltal meglehetősen csökkenthetjük a rezsiköltséget és spórolhatunk a fűtésszámlán. Sőt, a világításra sem kell annyit költenünk, mivel a télikertek hatalmas ablakain lényegesen több fény fog beáramlani a szobába.

Megjelenés szempontjából a műanyag ablakok esztétikusak és bármilyen stílusú otthonhoz kiválóan illenek. Ezen kívül kevesebb karbantartást igényelnek a fa típusú nyílászárókkal szemben, nyáron pedig nem forrósodnak fel.

A terasz beépítés óriási előnye, hogy mindig a természet közelében lehetünk, ami a közérzetünkre is pozitív hatást gyakorol és bármikor kikapcsolódhatunk, élvezhetjük a kinti környezetet.

Keltsük életre növényeinket…

A szobanövényeket hiába locsoljuk, ha nem kapnak elegendő természetes fényt, előbb vagy utóbb elpusztulnak. De a télikert fantasztikus otthont nyújthat számukra, garantált, hogy bokrosodni kezdenek majd és virágozni fognak. Tehát itt gond nélkül áttelelhetnek kedvenc növényeink és gyönyörködhetünk bennük a hét minden napján.

A szervezetünk igényli a napfényt, befolyással van a hangulatunkra és a koncentrációképességünkre is, ezért célszerű minél több időt eltöltenünk a télikertben.