Hol tudom Önöket elérni, ha nyomkövetési szolgáltatást szeretnék igénybe venni?

Az elérhetőségeinken bármikor állunk rendelkezésére!

Mi az a nyomkövetési szolgáltatás?

A nyomkövetési szolgáltatás, azt jelenti, hogy személyre, állatra, vagy bármilyen tárgyra, aminek szeretné tudni a helyzetét anélkül, hogy rálátása lenne, akkor felszerelheti azt egy ilyen eszközzel, és egy internetes oldalon keresztül, bármikor meg tudja tekinteni, hogy a követni kívánt tárgy / személy / kisállat éppen hol van.

Hogy működik a nyomkövetési szolgáltatás?

A nyomkövető eszköz specifikus GSM adatkártyával, továbbítja a saját GPS pozicióját a központi szerverünk felé, amely megjeleníti Önnek azt egy weboldalon keresztül a követni kívánt tárgy/személy/kisállat lehető legpontosabb pozicióját.

Mi az a specifikus GSM adatkártya, másnéven Telemetria kártya?

A Telemetria adatkártya kinézetre olyan mint amit a mobiltelefonokban használnak telefonkártyának, azzal a különbséggel, hogy kizárólag meghatározott mennyiségű specifikus adat továbbítására használható, zárt titkosított adathálózaton keresztül. Telefonálásra, SMS küldésre, internetezésre alkalmatlan, csak a saját rendszerünkhöz tud kapcsolódni.

Használhatok saját internetezésre is alkalmas mobil kártyát az eszközben?

Igen, természetesen lehet használni, a rendszerünk interneten keresztül egy speciális porton át küldi be a nyomkövetési adatokat a feldolgozó szerverünknek. Erre minden internetezésre használható GSM kártya megfelelő de ezek a kártyák drágábbak, de a legfontosabb, hogy nem valósítják meg a maximális adatbiztonságot, lehallgathatók.

A mi általunk biztosított Telemetria kártyák privat APN, és VPN titkosított adatkapcsolatokon keresztül küldik be a rendszerbe az adatokat, ezáltal megvalósítják a maximális adatbiztonságot, senki illetéktelen nem férhet hozzá az Ön adataihoz.

Mi az a GPS?

A GPS egy olyan helymeghatározó rendszer, amely a műholdakra vonatkozó távolságmérésen alapul. A távolságok a rádióhullámok futási idejének méréséből számíthatók. A vízszintes helymeghatározáshoz (földrajzi szélességi és hosszúsági fok) elegendő 3db GPS műhold jelének vétele 4 műhold vétele esetén már a magasság is meghatározható. A rendszer az időjárástól függetlenül a Föld felszínén bárhol – kültéren – napi 24 órában használható, akárcsak a mi nyomkövető rendszerünk.

Mennyire pontos a nyomkövetés?

A nyomkövető rendszerünk 10mp-ként küldött pozicióadatokkal dolgozik. Maga a helyzetmeghatározás pontossága a GPS pontosságától függ. A GPS rendszer pontosságát, +- pár méterben lehet kifejezni, a égre való rálátástól függően.

Mire van szükségem még a nyomkövető eszközön kívül a használathoz?

A nyomkövető szolgáltatásunk igénybevételéhez, az eszközre, benne egy általunk forgalmazott Telemetria adatkártyára vagy egy saját internet eléréshez használható kártyára van szüksége Önnek. Így már teljesen működőképes a nyomkövető rendszerünk. Természetesen, a nyokövetéshez, egy internetes oldalon keresztül férhet hozzá, amely teljes egészében plattformfüggetlen, bármely operációs rendszer alól, bármilyen böngészővel használható, és INGYENES!

Mobiltelefonról is meg tudom nézni a nyomkövetőm helyzetét?

Igen, amennyiben az Ön mobiltelefonja, képes megjeleníteni a saját böngészőjében a Google térképet. Weboldalunk nem használ Flash technológiát, így IPhone tulajdonosok, is nyugodtan böngészhetik az oldalainkat, amíg a külön a telefonokra írt nyomkövető alkalmazásunk elkészül.

Miért lehet nyomkövetésre szükségem?

Önnek akkor lehet szüksége nyomkövetésre, ha van olyan értéke, amelynek fél az elvesztésétől. Ide gyakorlatilag bármit fel lehet sorolni így a következő listát a teljesség igénye nélkül állítottuk össze:

  • Van egy idős feledékeny rokona, aki egyre gyakrabban eltéved.
  • Van egy rossz gyereke aki sűrűn elszökik otthonról
  • Van egy féltett autója, és nem elégszik meg azzal, hogy a CASCO kifizeti ha ellopják, jobb szeretné, ha inkább megtalálnák az autóját, a beépített nyomkövetőnek köszönhetően. Ön egy magánnyomozó, és biztonságos távolból szeretne követni valakit.
  • Van egy motorja, biciklije, amit könnyű ellopni, de annál nehezebb megtalálni.
  • Féltett kisállat-ra, főleg, ha hajlamos a szökésre
  • Cégeknek, flottamozgások követésére, és egyéb gépjármű adminisztrációs feladatok könnyítésére
  • Cégeknek, költséghatékonyság növelésére, keressen minket speciális ajánlatainkért.
  • Természetesen nem csak sok száz autóval rendelkező nagy cégek jelentkezését várjuk, hanem a legkisebbekét is szolgáltatásainkkal sokkal többet takaríthat meg, mint amennyibe az kerül.
Mire jó a kisállat követés?

A kisálataink kedvenceink egy vihar következtében vagy épp mert szokása megszöhet. Ez ha elhagyjuk a megszokott lakókörnyezetünket, akár csak egy kirándulás, séta alkalmával a kedvencünk nem fog tudni hazatalálni. Amennyiben kiskedvencére nyomkövetős nyakörvet rak úgy sokkal nagyobb biztonságban tudhatja. Ha megszökne akkor is könnyedén a nyomára bukkanhat.

Mit jelent a személykövetés?

A személykövetés lényege, hogy egy nyomkövető eszköz segítségével egy-egy adott személy pozicióját pontosan meg tudjuk határozni. Felhasználási célja rendkívül számos lehet, a mágnnyomozói munkától egészen a gyermeküket féltő szülőkig.

Mit takar a flottakövetés kifejezés?

A flottakövetés annyiban tér el a személyes járműkövetéstől, hogy egy időpontban egyszerre több jármúvet kívánunk követni. Bármilyen szolgáltatás ugyan úgy igénybevehető egyetlen járműre is mint 100-ra. Ez csak a felhasználótól függ.

Mire jó a személyes járműkövetés?

A járműkövetés célja kettős. Egyrészt minden időpillanatban tudhatjuk hogy a gépjárművünk merre van, a PetTrack rendszer segítségével könnyedén elkészíthetjük a menetlevelet, vagy előállítathatunk különféle statisztikákat. Másrészt a gépjárművünket nagyobb biztonságban tudhatjuk, hiszen egy geokerítés alkalmazásával értesítőt kaphatunk ha a gépjármű elhagyja a neki szánt parkolót. És ha már megtörtént a baj, akkro is van esélyünk visszaszerezni a féltett kincsünket!

Mi a különbség a különböző nyomkövető eszközök között?

A különböző nyomkövető eszközök, súlyban, kivitelben térnek el egymástól a legjobban. Minden eszköznek megvan a maga rendeltetése, hiszen egy személy, állat követő eszköz sokkal kisebb, és könnyebb mint egy gépjárműbe szerelhető. Pontosság tekintetében a nyomkövető eszközök között nincs különbség, így ezzel kapcsolatban nem kell kompromisszumot kötni. A nyomkövetést az eszköz mérete nem befolyásolja. A kézi nyomkövetőkhöz képes a gépjármű illetőleg a motoros követők annyiban térnek el, hogy rendelkeznek szabadon felhasználható bemenettel, amit mondjuk a riasztóra rá lehet kötni. És rögtön tud nekünk akár telefonon, SMS-ben jelezni, továbbá a nem személyi nyomkövetők rendelkeznek kimenettel is, amit használhatunk a gépjárművünk, motorunk távoli leállítására is.

Milyen extra opciói vannak ezeknek a nyomkövető eszközöknek?

A gépjármű, és motoros követő eszközök rendelkeznek különböző, bemeneti, is kimeneti opciókkal, melyet akár a riasztóra is ráköthetünk, vagy egy kisebb elektronikával távolról leállíthatjuk a járművünket. Ezeknek a bekötése már mindenképpen szakértelmet igényel.

Az eszköz üzembe helyezése.

A kézi nyomkövető semmilyen szakértelmet nem igényel, egy USB csatlakozó felületen keresztül lehet tölteni. És csak be kell kapcsolni. A gépjárművekbe szerelhető nyomkövető, illetőleg a motoros követő esetében a szerelési igény az antennák elhelyezésén kívül, a jármű elektromos részéhez való illesztést igényli. Az eszköznek van saját tápegysége, amennyiben megszűnne az áram ellátás, de a tartós használathoz a nyomkövetéshez szükséges energiát a jármű biztosítja.