Az autósoknak fontos tisztában lenniük azzal a ténnyel, hogy bizonyos tárgyakat, eszközöket, nem csak azért érdemes az autóban tartaniuk, mert hiányuk esetén megbírságolhatják őket, hanem mert bármikor szükség lehet rájuk. Egy rendőri ellenőrzés alkalmával mindenképp megnézik, hogy az elakadásjelző háromszög, illetve az egészségügyi doboz ott van-e a gépkocsiban. A biztonságunk érdekében ezeken kívül még számtalan alapvető felszerelés jól jöhet bizonyos helyzetekben.

Mit javasolt még az autóban tartani?

Tartalékizzók például mindenképp álljanak rendelkezésre, hiszen megfelelően látni, és látszódni alapvető az autózás során. A vontatókötél sem hiányozhat, mert bármikor és bárhol lerobbanhatunk, de az is elképzelhető, hogy nekünk kell másokon segítenünk, arról nem beszélve, hogy minél hamarabb indokolt orvosolni a problémát, mivel az úttesten meghibásodott járművek akadályozzák a forgalmat. Kulcsfontosságú a fényvisszaverő mellény, nagy jelentősége van, ha ki kell szállnunk egy kis időre az autóból, főleg az esti órákban.

A téli hónapokban általában több mindenre lehet szükségünk, ilyen mondjuk a jégoldó, jégkaparó, kisebb hólapát, és a hólánc. Ablakmosó folyadék, néhány liter üzemanyag, bikakábel, pótkerék is jó, ha van nálunk, valamint egy-két szerelési segédanyag sem árt, ez esetben gondolhatunk csavarlazítóra, csavarrögzítőre, vagy egy emelőre. Ezek a típusú termékek manapság már rengeteg helyről megvásárolhatóak.

Arra viszont mindig nagyon ügyeljünk, hogy az autófelszerelés, alkatrész beszerzése feltétlenül megbízható, illetve minőségi termékekkel foglalkozó boltból, webáruházból történjen!

Előző bejegyzésünkben a raktérnyitás érzékelésről írtunk! Tudjon meg többet az online GPS nyomkövetésről!